11 Ağustos 2012 Cumartesi

Teras Bitkilerimin Karakterleri

Zakkumum,çok özel bir bitki,gizemli,güzel,tehlikeli ama şifalı
 Bitkilerin de tıpkı insanlar gibi farklı özellikleri olduğunu fark ettim.Bazıları uysal ve kırılgan,kimisi,saldırgan ve tehlikeli,kimisi güzel görüntüsünün altında sinsice gülümsüyor.

 Zakkum;''Güzelim,hoş kokuluyum ama dikkat et fazla sokulma,tadıma sakın bakma zehirleyebilirim,kararını bil ,mesafeni koru'' der gibi adeta.

Kaktüsüm Üsküdara karşı güneşleniyor,Üsküdar'ı birde benim gözümle görün diyor
 Yetiştireceğimiz bitkileri neye göre seçiyoruz?Mesela 'kaktüs',bu bitki beni cezbeder adeta;kendi halinde,kendine yetebilen ona ihtiyaç duyanlara içindeki özsuyunu,canını sunan bir canlıdır.Dikenli ve tehlikeli görünüşünün altında cezbedici merak uyandırıcı bir varlığa sahiptir.

Bu bitkinin adını tam olarak bilemiyorum ama bu da çok dayanıklı ve tehlikeli
 Bu bitkinin kökü kısa olduğu için küçücük bir saksıda ömrünü sürdürebiliyor.Her türlü iklime dayanıklı bir bitki,nazik ve hassas değil tam bir halk karakteri.Az toprak ve su ile dayanıyor tüm zorluklara,tıpkı bizim gibi.

Bu çiçek mor renkli ve hayata korkunç tutunuyor.(Deneylerle ıspatlanmıştır:)
Bu çiçek çok gevrek (çabuk kırılıyor)ama bu görünüşteki yapısı, oysa içeride sürekli bir onarım var.Kırılıyor akabinde birkaç yeni dal sürgün veriyor.Kırılan dalı başka saksıya öylesine iliştir hemen,hayata dört kolla sarılıyor.Arsızca utanmazca ,nerede olsa nasıl olsa yaşıyor,inanılmaz uyum gösteriyor,farklı topraklara ,bitkilere ve heryere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder